-
Kawy klasyczne, Ameryka Środkowa, Meksyk
Kawa Meksyk el Conejo
Kawa prosto z Meksyku “El Conejo” uprawiana jest na glebach wulkanicznych na średniej wysokości 1400 metrów n.p.m. w centralnej części Veracruz. Nazwa wywodzi się od miejsca jej uprawy, czyli od…
Wybierz opcjePodgląd -
Kawy klasyczne, Ameryka Południowa, Brazylia
Kawa Brazylia Santos
Brazylia Santos ma swoich miłośników na całym świecie. Dzięki delikatności i zrównoważonej kwasowości jej picie jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Santos jest najpopularniejszą Brazylijską arabicą stanowiącą doskonałą kawę jednorodną, oraz bazę…Wybierz opcjePodgląd -
Kawy klasyczne, Ameryka Południowa, Kolumbia
Kawa Kolumbia Excelso ep Medellin
Ciekawy smak łączący w sobie nuty czekolady i niską, cytrusową kwasowość doskonale nadaje się dla początkujących kawoszy, którzy nie są jeszcze przekonani do bardziej owocowo-kwaskowatych aromatów, lecz chcą spróbować czegoś…
Wybierz opcjePodgląd -
Mieszanki autorskie
Kawa Kuffii Coffee
Mieszanka Kuffii Coffee, która poza wysokogatunkowymi ziarnami Arabiki zawiera 20% Robusty. Doskonała dla smakoszy espresso z pełną cremą.
Wybierz opcjePodgląd -
Kawy klasyczne, Ameryka Południowa, Peru
Kawa Peru HB
Kawy z Peru są niepowtarzalne i niezwykle ciekawe, a ze względu na obróbkę na mokro (która przeważa w zdecydowanej części kraju) mają charakterystyczny dla niej – wytrawny charakter z zachowaniem…
Wybierz opcjePodgląd -
Kawy klasyczne, Ameryka Środkowa, Nikaragua
Kawa Nikaragua SHG
Nikaragua SHG to przykład kawy, która łączy w sobie klasykę i złożoność smaku. Jej kwasowość jest wyraźnie stonowana, a dominujące nuty to karmel i czekolada, nadające całości doskonałego balansu. Wszystko…
Wybierz opcjePodgląd -
Kawy klasyczne, Afryka, Etiopia
Kawa Etiopia Yirgacheffe
Etiopia to dokładne przeciwieństwo klasycznych kaw z Brazylii. Delikatne kwiatowo-jaśminowe aromaty przenikają się z nutami cytrusów i wyraźną, soczystą kwasowością.
Wybierz opcjePodgląd -
Mieszanki autorskie
Kawa El’ Prezidente
60% Arabiki i 40% Robusty, które wspólnie tworzą mieszankę z dużą zawartością kofeiny, ale również bogatym smakiem i aromatem.
Wybierz opcjePodgląd -
Kawy klasyczne, Afryka, Etiopia
Kawa Etiopia Dijmmah
Etiopia Dijmmah to kawa nietypowa dla kraju, z którego pochodzi. Ziarna obrabiane były metodą naturalną, która sprawia, że napar będzie bardziej słodki i pełny.
Wybierz opcjePodgląd -
Kawy klasyczne, Azja, Indie
Kawa Indie Moonsoned Malabar AA
Indie Monsooned Malabar to kawa przeznaczona zdecydowanie dla fanów naparów intensywnych, pozbawionych kwasowości. W naparze wyczuć można nuty dymu, tytoniu, karmelu, oraz lekki pikantny posmak. Doskonale sprawdzi się w kawiarce,…
Wybierz opcjePodgląd